CIATICA I EMBARAS

LA CIÀTICA DURANT L'EMBARÀS

Què és?

El que habitualment coneixem com ciàtica durant l'embaràs és la conseqüència de l'atrapament del nervi ciàtic per part, normalment, del múscul anomenat piramidal, que se situa dins de la pelvis i passa per damunt del nervi. 
Quan s'inflma el múscul o es contractura és quan es comprimeix el nervi. 
Acostuma a presentar-se amb dolor a una cama, desde la part lumbar en direcció cap al gluti i pot arribar fins al genoll. 
És més freqüent si prèviament a l'embaràs ja teniem problemes a l'esquena, tot i que qualsevol dona és susceptible de patir aquest síndrome durant l'embaràs. 

Perquè durant l'embaràs?

Acostuma a aparèixer després del segon trimestre de gestació ja que el pes del bebé augmenta, i això provoca una modificació de la posció de la pelvis que fa que canviem la manera de caminar. 
Aquestes modificacions, provoquen aquest dolor. 

"Durant l'embaràs" també significa que després de donar a llum, normalmet de manera espontània als pocs dies, quan la pelvis torna a la seva posició habitual, acostuma a desaparèixer. 

Què podem fer?

A casa;
  • Davant el dolor per atrapament del ciàtic podem evitar postures molt estàtiques, com estar assgudes molta estona, i si no tenim més remei, evitar la posició amb les cames creuades.
  • Correcció de la postura. Intentar alinear la columna vertebral en les postures diàries, amb una intenció de "voler créixer", que es ajudarà a caminar millor. 
  • Aplicar escalfor local, ja sigui amb un saquet de llavors escalfat, o una manta elèctrica. 
  • Aplicar suau massatge sobre la zona amb oli o alguna crema natural que ens pugui recomanar la fisioterapeuta o l'equip mèdic. 



Amb els professionals;
  • Ens ajudarà molt la fisioteràpia alhora de realitzar els estiraments específics de la musculatura afectada, de manera que deixi de comprimir el nervi. 
  • Es pot realitzar massatge, sempre en mans de fisioterapeutes especialitzades, que ens explicaran també com estirar aquesta musculatura i com pal·liar el dolor per poder gaudir de l'embaràs en la millor forma física possible. 
  • Consultar al metge. Ens podrà receptar vitamines si ho considera necessari,  tant per relaxar el nervi com per reforçar-lo si el dolor ens priva  realitzar vida normal.  




Sílvia Alonso
Fisioterapeuta uro-ginecològica
No col. 7830
699692842

donafisbcn@gmail.com


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Un Camí per sempre

QUE ME LLEVO AL HOSPITAL? La Canastilla Real

Benvingut al món, fill